Ταξίδι στη χώρα της φαντασίας

Ταξίδι στη χώρα της φαντασίας

Ταξίδι στη χώρα της φαντασίας
...με φαντασία κι όνειρο.... έργο του YURI GORBACHEV

Το μήνυμά μου

Καλωσόρισμα

Έχετε συνδεθεί με ένα ιστολόγιο που δημιουργήθηκε με την ελπίδα να γίνει ένα σημείο συνάντησης ανήσυχων προσώπων με παιδαγωγικές , φιλολογικές, καλλιτεχνικές , κοινωνικές και περιβαλλοντικές αναζητήσεις και απεύθυνεται σε ... έφηβους

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Ιωάννινα
Φιλόλογος , διευθύντρια στο 5ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων.

Αγαπημένοι καλλιτέχνες

Loading...

Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011

Ας αποδράσουμε από την πίεση του σχολείου με ...Το Σκασιαρχείο


Τη Δευτέρα , 14 Φεβρουαρίου 2011, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 6ου Γυμνασίου Ιωαννίνων αλλά και οι καθηγητές και οι καθηγήτριες θα κάνουμε σκασιαρχείο από τη συνηθισμένη σχολική μας ρουτίνα και στις 11.00π.μ. θα παρακολουθήσουμε στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης μας την ταινία του Jean-Paul Le Chanois  , Το Σκασιαρχείο  (L' ECOLE BUISSONNIERE) . Η ταινία που γυρίστηκε το 1949 αποτελεί σημείο αναφοράς για το γαλλικό κινηματογράφο και έχει τιμηθεί με  30 βραβεία. Ανάμεσα στις διακρίσεις ξεχωρίζουν το βραβείο στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι, το βραβείο  Καλύτερης Ξένης Ταινίας στην Αμερική  και κυρίως η υιοθέτησή της , πρόσφατα, από την Επιτροπή Κινηματογράφου του ΟΗΕ  «ως ταινία που υμνεί τα Ανθρώπινα Δικαιώματα».
Στο σενάριο της ταινίας έχει συνεργαστεί η Elise Freinet, σύζυγος του πρωτοπόρου Γάλλου παιδαγωγού Célestin Freinet  ( Σελεστέν Φρενέ ), του οποίου την προσπάθεια να δημιουργήσει ένα νέο σχολείο στην πόλη Bar-sur-Loup γύρω στο 1920 αφηγείται η ταινία .
Στην παρουσίαση που ακολουθεί επιχειρούμε να γνωρίσουμε λίγο το Célestin Freinet   πριν απολαύσουμε την ταινία.
Δεν υπάρχουν σχόλια: