Ταξίδι στη χώρα της φαντασίας

Ταξίδι στη χώρα της φαντασίας

Ταξίδι στη χώρα της φαντασίας
...με φαντασία κι όνειρο.... έργο του YURI GORBACHEV

Το μήνυμά μου

Καλωσόρισμα

Έχετε συνδεθεί με ένα ιστολόγιο που δημιουργήθηκε με την ελπίδα να γίνει ένα σημείο συνάντησης ανήσυχων προσώπων με παιδαγωγικές , φιλολογικές, καλλιτεχνικές , κοινωνικές και περιβαλλοντικές αναζητήσεις και απεύθυνεται σε ... έφηβους

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Ιωάννινα
Φιλόλογος , διευθύντρια στο 5ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων.
ImageChef.com

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Αγαπάτε τα παραμύθια ; Ο Στέλιος Πελασγός έχει να μας ιστορήσει με μοναδικό τρόπο τα παραμύθια του

Τα τελευταία, χρόνια,όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο Στέλιος Πελασγός, αναβιώνει και στην χώρα μας μια πανάρχαια τέχνη, η τέχνη της προφορικής λογοτεχνίας και αφήγησης, η τέχνη του παραμυθά. Ο σύγχρονος παραμυθάς ή καλύτερα ιστορητής αφού μικρό μόνο μέρος του ρεπερτορίου του είναι τα μαγικά παραμύθια, είναι κατευθείαν απόγονος του Ομήρου και του Αισώπου, τελευταίος κρίκος μιας λαϊκής παράδοσης που προσαρμόζεται και παλεύει να επιβιώσει στον σύγχρονο αστικό πολιτισμό. Οι ιστορίες του προέρχονται από τον προφορικό πολιτισμό των Ελλήνων αλλά και άλλων λαών. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα για την προφορική λογοτεχνία και αφήγηση .
Απολαύστε κι ένα παραμύθι ιστορημένο από το Στέλιο Πελασγό στο video  που ακολουθεί.

2 σχόλια:

Μαριανα είπε...

Είχα παρακολουθήσει το θερινό σχολείο Βόλου με τον κ. Πελασγό, ο οποίος ήταν έκανε σε όλους μας μεγάλη εντύπωση. Μαγικός!

καλό ξημέρωμα να έχεις!

Σταυρούλα Χαϊδεμενάκου είπε...

Μαριάννα σε ζηλεύω για την εμπειρία που είχες στο θερινό σχολείο Βόλου. Η δουλειά του κ. Πελασγού με συνεπαίρνει ενώ τον παρακολουθώ από απόσταση πόσο μάλλον να είχα και βιωματική εμπειρία από κοντά....Βρίσκω την τέχνη της προφορικής αφήγησης εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και γοητευτική . Ο ιστορητής με μόνο μέσο τη φωνή , την κίνηση και το συναίσθημά του έχει τη δύναμη να μας ταξιδεύει πέρα από το εδώ και το τώρα .... Σε ευχαριστώ για την ευχή και την επικοινωνία .