Ταξίδι στη χώρα της φαντασίας

Ταξίδι στη χώρα της φαντασίας

Ταξίδι στη χώρα της φαντασίας
...με φαντασία κι όνειρο.... έργο του YURI GORBACHEV

Το μήνυμά μου

Καλωσόρισμα

Έχετε συνδεθεί με ένα ιστολόγιο που δημιουργήθηκε με την ελπίδα να γίνει ένα σημείο συνάντησης ανήσυχων προσώπων με παιδαγωγικές , φιλολογικές, καλλιτεχνικές , κοινωνικές και περιβαλλοντικές αναζητήσεις και απεύθυνεται σε ... έφηβους

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Ιωάννινα
Φιλόλογος , διευθύντρια στο 5ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων.
ImageChef.com

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Κόμικς και εκπαίδευση ; Επισκεφθείτε το 5ο COMICDOM CON ATHENS


 Ήταν να μην αρχίσουμε να μιλάμε για κόμικς . Οι επιλογές μας είναι πολλές . Ακόμη και μέσα στο χώρο ... του σχολείου . Κι αν νομίζετε ότι αστειεύομαι διαβάστε παρακάτω. Στις 16-18 Απριλίου 2010 θα πραγματοποιηθεί στην Ελληνοαμερικανική Ένωση το 5ο COMICDOM CON ATHENS μια διοργάνωση που στηρίζει του δημιουργούς της 9ης Τέχνης  και προσκαλεί τους φίλους της  σε μια πλούσια σε εκδηλώσεις  και εκθέσεις  συνάντηση. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2010 περιλαμβάνει το σεμινάριο EduComics και την ανοιχτή συζήτηση με θέμα "Comics Και Εκπαίδευση".

 Ας πάρουμε μια μικρή γεύση , απ' όσα θα θέλαμε να παρακολουθήσουμε :

EduComics – Αξιοποίηση Ψηφιακών Εκπαιδευτικών Κόμικς Στην Τάξη

Η ερευνητική ομάδα CoSyLab του Πανεπιστημίου Πειραιά και η εταιρία ITisART, οργανώνουν ένα σεμινάριο για την αξιοποίηση των ψηφιακών κόμικς στην εκπαίδευση. Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και γονείς που ενδιαφέρονται να μυήσουν τους μικρούς μαθητές σε δραστηριότητες δημιουργίας ψηφιακών κόμικς.
Τα ψηφιακά διαδραστικά κόμικς αποτελούν πολυμεσικό εκπαιδευτικό υλικό που αξιοποιεί την εικόνα και το κείμενο, ενώ στην ψηφιακή τους μορφή αξιοποιούν το διαδίκτυο και τα υπερμέσα.
Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν τρόποι αξιοποίησης των ψηφιακών μέσων στην εκπαιδευτική πρακτική. Θα περιγραφούν μαθησιακές στρατηγικές και σχέδια μαθήματος αξιοποίησης των ψηφιακών κόμικς σε μαθήματα Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Επίσης, θα γίνει παρουσίαση του λογισμικού ComicLab, το οποίο είναι ένα καινοτομικό εκπαιδευτικό εργαλείο δημιουργίας ψηφιακών κόμικς.

Για περισσότερα στις  ιστοσελίδες που δόθηκαν παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: