Ταξίδι στη χώρα της φαντασίας

Ταξίδι στη χώρα της φαντασίας

Ταξίδι στη χώρα της φαντασίας
...με φαντασία κι όνειρο.... έργο του YURI GORBACHEV

Το μήνυμά μου

Καλωσόρισμα

Έχετε συνδεθεί με ένα ιστολόγιο που δημιουργήθηκε με την ελπίδα να γίνει ένα σημείο συνάντησης ανήσυχων προσώπων με παιδαγωγικές , φιλολογικές, καλλιτεχνικές , κοινωνικές και περιβαλλοντικές αναζητήσεις και απεύθυνεται σε ... έφηβους

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Ιωάννινα
Φιλόλογος , διευθύντρια στο 5ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων.

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

Το Σπίτι των Επιστημών στην πλατεία την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επιλέχθηκε φέτος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να διοργανώσει την Ευρωπαϊκή εκδήλωση «Βραδιά Ερευνητή 2011» στα Γιάννενα. Η «Βραδιά Ερευνητή» είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που στοχεύει να αναδείξει το ρόλο του ερευνητή και να κάνει ευρύτερα γνωστό το επιστημονικό και το κοινωνικό έργο που επιτελεί. Η πρωτοβουλία «Βραδιά Ερευνητή» ξεκίνησε το 2005 κι από τότε, την τελευταία Παρασκευή κάθε Σεπτεμβρίου, σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διοργανώνονται εκδηλώσεις που έχουν ως στόχο να αναδείξουν την ανθρώπινη πλευρά και την καθημερινή ζωή του ερευνητή. Μόνο το 2009, περισσότεροι από 220.000 άνθρωποι παρακολούθησαν τις αντίστοιχες εκδηλώσεις.
Στη χώρα μας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Βραδιά Ερευνητή 2011», θα διοργανωθούν εκδηλώσεις σε τέσσερις μεγάλες πόλεις, στα Γιάννινα, στο Βόλο, στην Πάτρα και την Αθήνα.
Στα Γιάννινα, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, μεταξύ 6 το απόγευμα και 10 το βράδυ, στην Κεντρική Πλατεία των Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να επισκεφθούν «Το Σπίτι των Επιστημών»! Το Σπίτι φιλοξενεί τρεις εφαρμοσμένες επιστήμες, τη Χημεία, τη Βιολογία και τη Φυσική, όπου ερευνητές των οικείων Τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μαθητές θα διεξάγουν πειράματα επίδειξης, θα εξηγούν στους επισκέπτες εντυπωσιακά πειράματα, τα οποία θα προβάλλονται σε οθόνες, και θα συνομιλούν με το κοινό. Μακροπρόθεσμα, η πρωτοβουλία «Βραδιά Ερευνητή» στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού για την επιστημονική έρευνα, τα οφέλη ή τους κινδύνους που μπορούν να προκύψουν, στην ενθάρρυνση των εκπαιδευτικών να ωθήσουν τους νέους στην έρευνα, στη διαμόρφωση ερευνητικής κουλτούρας στην κοινωνία και στην ευαισθητοποίηση της πολιτείας για τη χάραξη ανταγωνιστικής ερευνητικής πολιτικής.

Πηγή  : Epirus on line

Δεν υπάρχουν σχόλια: